Indemnització per accidents de trànsit

En un garatge comunitari un home va patir un accident de trànsit amb la seva motocicleta en ser atropellat per un vehicle que circulava en sentit contrari, provocant la seva caiguda, de la qual va resultar ferit.

Va demandar el conductor del cotxe per danys materials en la motocicleta, així com per les seves lesions, que van trigar 21 dies a curar-se, i les despeses mèdiques.

El conductor acusat va reconèixer la dinàmica de l’accident, però va impugnar l’import reclamat.

El Jutge ha determinat que s’ha d’indemnitzar el perjudicat pels danys materials a la motocicleta, les despeses mèdiques i les lesions sofertes, tot i que en una quantitat inferior a la reclamada, ja que la seva durada no està degudament justificada.

Tot i que el demandant va demostrar tant amb fotografies com amb informes els danys materials a la motocicleta i les lesions sofertes, no va demostrar de cap manera que necessitessin un període de cicatrització de 21 dies com reclamava, ja que no va aportar un informe mèdic o pericial que ho corroborés. Tenint en compte que l’informe d’urgències fa referència a un període de descans d’un màxim de 72 hores, el Jutge considera que són 3 dies i no 21 els que s’han de compensar.

Tampoc es considera acreditat que hagués necessitat de genollera —no aporta factura de l’adquisició—, tot i que l’informe d’urgències valorava la possibilitat de col·locar un embenat que no estava col·locat en aquell moment a causa de la roba de l’actor i indicant que aniria al centre de salut per a la seva col·locació.

 

Si esteu en condicions d’exigir responsabilitat per qualsevol dany sofert a causa d’altri, els nostres professionals podran assessorar-vos en la defensa dels vostres drets.