Ajornament de l’IRPF

Si el resultat de la vostra declaració de l’IRPF és a ingressar i no voleu pagar la quota íntegra ara, recordeu que podeu beneficiar-vos del fraccionament que ofereix Hisenda en la mateixa declaració. En aquest cas, podreu satisfer el 60% de la quota que cal abonar fins a l’1 de juliol. Pel que fa al 40% restant, es pot pagar fins al 5 de novembre de 2024, sense haver de pagar interessos ni aportar garanties.

No obstant això, també podeu ajornar la quota de l’IRPF com la resta d’impostos i sol·licitar un major ajornament. En aquest cas:

  • L’ajornament ja no serà gratuït, sinó que, en general, haureu de satisfer un interès de demora (actualment, el 4,0625% anual).
  • Si l’import que voleu ajornar supera els 50.000 euros (sols o juntament amb altres deutes fiscals que ja hàgiu ajornat), haureu d’aportar garanties.

Si voleu ajornar el pagament de l’IRPF, consulteu-nos. Us assessorarem sobre l’opció que millor s’adapti a les vostres necessitats i us ajudarem amb els passos que s’han de dur a terme.